Welkom op pagina 13

motorasibolga.jpg (26500 bytes) 


We besluiten om voor de gezelligheid gezamenlijk het eiland te verkennen.
De twee Australiërs vinden het maar wat spannend om af en toe de gashendel helemaal open te gooien.
Zelf ben ik blij dat mijn bestuurder een betrouwbare en goede motorrijder is, wat later op de dag heel erg belangrijk blijkt te zijn.

uitzsibolga.jpg (24246 bytes)      uitzasamosir.jpg (10299 bytes)


Na verschillende stops, komt er een moment dat we over een brug moeten rijden De bruggen bestaan uit planken en boomstammetjes, en als de boomstammetjes evenwijdig liggen met de weg en enigszins uit elkaar liggen kan het natuurlijk gebeuren dat je in zo'n spleet rijdt. Wat ook daadwerkelijk gebeurt bij één van die Australiërs. Even vlug als hij weggleed zijn wij er, met enkele plaatselijke mensen.
Het is gelukkig goed afgelopen, ook met de motor, dus kunnen we weer oppad

.brandjesibolga.jpg (31488 bytes)

De weg wordt alsmaar ruwer en gaat gestadig omhoog. In de verten aan de overkant van het eiland, staat een groot stuk heuvel in de brand en dat veroorzaakt een behoorlijke rookpluim.

donkerewolken.jpg (18993 bytes)


De kronkelende weg is leuk, maar al snel zien we bewolking met regen in de verte.
Wat de gids doet opmerken, dat we door moeten rijden. Zelf denk ik: ach een regenbui, is ook nooit weg.
De achterband van de motor van één van de Australiërs, loopt langzaam leeg, terwijl we de top bijna bereikt hebben en de bewolking met regen nadert. Na enig overleg rijden we dan in de hoop dat ergens onderweg de band gemaakt kan worden, maar 'in the middle of nowher' ziet dat er bijna net zo somber uit als de regen die nadert. 

Dit is pagina 13

...... ...... ...... ......