Welkom op pagina 23

Na ongeveer twee uur varen op deze bochtige en zeer snel stromende rivier, vaart de prauw naar de kant en moet de steile en glibberige oever beklommen worden, geholpen door de bewoners van deze kleine nederzetting die ons hier hebben opgewacht.
Nog niet wetende wat ons allemaal te wachten staat denken wij weer van, wij zijn er.
Nou vergeet dat maar. Gelukkig kunnen wij de rugzakken aan de dragers geven en met een waterfles in de hand gaan wij de jungle in.
De temperatuur is ondertussen behoorlijk, net zoals de vochtigheidsgraad, wat het voor ons niet makkelijk maakt, maar leuk en spannend.
Het is namelijk zo dat de grond als die er al is, ontzettend drassig is en als je niet goed loopt of springt zak je gelijk tot je enkels in de blubber als je geluk hebt, heb je dat niet dan lig je languit in de blubber.
Je moet wel bedenken dat ons voor de reis werd duidelijk gemaakt dat er veel slangen en muggen en vooral bloedzuigers zijn. 
Vandaar deze gedachten, onder het lopen, springen en balanceren en dat ging gepaard met een flink tempo kan ik je verzekeren.
Gelukkig sneed de medicijnman voor mij een uitstekende stok die mij zeer welkom was en ondertussen liepen wij met zijn allen te zweten als een otter.
Zo nu en dan wordt er gewacht op de mensen die wat achter bleven, en elke keer kijken wij elkander aan met een blik van verstandhouding en de gedachte wat een bagger bende.
Maar ontzettend leuk vooral als er weer eens iemand mis gesprongen was en die gelijk vast zat in de modder met al zijn gevloek en krachttermen.
Het leuke is dat je er in het begin met je kleding nog schoon uitziet, maar dat gaat vlug over. 
Er werden dan ook kortstondige rustpauzen gehouden om water te drinken en even op krachten te komen, en dat was echt wel nodig.

 

Dit is pagina 23

...... ...... ...... ......