Welkom op pagina 11

's Morgens vroeg de spullen in het autobusje en op weg naar SAMOSIR, dat een eiland in het TOBA meer.
De weg gaat door het prachtig heuvellandschap van de Gayo Hoogland.
uitzomgeving.JPG (27158 bytes)

Door de vele bochten in de route zien wij steeds in de verte het meer groter en groter worden, en op de helft van de route zien wij een gedeelte van het eiland. Na verloop van tijd arriveren wij in het dorpje, waar de overtocht gemaakt wordt naar het eiland.
Kwiek (als dat nog gaat) stappen wij uit de auto en bepakt en bezakt, lopen wij door de mensenmassa. Er is namelijk vandaag markt (gezellig).
Eindelijk op het bootje, al spoedig worden wij voorgesteld aan een jonge knappe vrouw + zoon, en in haar huis met de naam NINAS zullen we logeren.

bootjeninas.jpg (35137 bytes)

Het bootje bestaat uit twee lagen waarvan de bovenste open en dus lekker koel met aan de bovenkant een linnen dak. De mensen om ons heen kijken toch enigszins verbaasd, omdat wij toeristen zijn en ondertussen vers fruit aangeboden krijgen door Anna, waardoor je op de gezichten af kunt lezen, dat ze niet snappen hoe dat nu zit. (Het is namelijk zo dat ons groepje zich in al de omstandig heden die ook maar voordoen zich makkelijk aanpast).
Het bootje legt kort aan op de kleine kade waar het huis van Nina is. Zo zie je maar: er wordt tegenwoordig geen meter teveel gelopen.
Natuurlijk de gebruikelijke thee of koffie en dan worden de plaatsen aangewezen waar we kunnen slapen

 

Dit is pagina 11

...... ...... ...... ......