Welkom op pagina 32

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan, gaan wat wij nu ook moeten doen. Er wordt gepakt en afscheid genomen en de dragers dragen onze rugzakken (wat erg prettig voor ons is).
De terugweg verloopt nog even spannend als de eerste keer, het is en het blijft uitkijken waar je loopt en springt in deze modderige wildernis. (foto nr )
Ik zou het voor geen goud hebben willen missen.
Eenmaal de rivieroever bereikt, gaat het weer regenen. De bepakking wordt in het bootje geladen en overdekt met plastic (ik was er op voorbereid).
Nu stappen wij in even zwaaien naar degenen die achterblijven en dan fullspeed de rivier op. Het water is zeer woelig en de boot is vrij smal. Het is dus zaak om steeds in balans te blijven.
Na enkele spannende uren op de slingerende rivier, komen wij in het kleine havenplaatsje aan.
In het hotelletje waar de achtergebleven spulletjes opgeslagen zijn, verfrissen en verschonen wij ons, terdege beseffend weer in de z.g.n. bewoonde wereld te zijn beland.
Even later worden de paspoorten teruggegeven die de commissaris van de politie voor ons bewaarde. Nadat we de dragers naar volle tevredenheid betaald hebben, gaan we wandelen door het dorpje, en natuurlijk badminton spelen.
's Avonds eten wij in het huis van de commissaris een heerlijke maaltijd.
De volgende dag gaan wij met de prauw de zee op naar de boot die ons in ongeveer 12 uur terugbrengt naar Sumatra. In de middag komen wij in Padang aan. Gelukkig was de zee kalm. 

 

Dit is pagina 32

...... ...... ...... ......