Welkom op pagina 4

 

Het leuke van de jungletrek zijn de verschillende dieren en planten die je tegen komt.
De bavianen en de andere soorten die door het bladerdak bewegen, de trekmieren van zeer dichtbij te bekijken, gigantische bomen te zien en ondertussen klimmend over rotsen naar hoger gelegen gebied te gaan(Zo zie je maar weer dat een rotsklimcursus toch van pas komt, al is dat op plaatsen waar je dat nooit verwacht).
De vochtigheidsgraad is hoog en al spoedig voelt en is alles klam. De gids laat ons geregeld rusten en stilstaan en luisteren naar de geluiden van het oerwoud zodat we veelvuldig de primaten waarnemen.
Ondertussen vertelt hij over de jungle en laat ons een stukje boomschors proeven met de mededeling dat deze boom een medicinale werking heeft. En daar heeft hij gelijk in want na het proeven van de boomschors blijkt deze een ontzaglijk overheersende kininesmaak te bevatten.
Wat de gids ook benadrukt is dat er in geen geval afval producten achter gelaten mogen worden, wat wij als heel normaal ervaren.
Ondertussen loopt het tegen de middag en bivakkeren wij bij een beekje, waar al vlug het meegebrachte voedsel (rijst+vlees+alle/ groenten+sambal +kroepoek+koekjes)smakelijk opgegeten wordt. Wat kan het leven heerlijk zijn.

etenindejungle.jpg (18194 bytes)

 

Dit is pagina 4

...... ...... ...... ......