Welkom op pagina 25

We staan op en ruimen de spullen klamboe op en eten rustig met thee of koffie. Ondertussen gaan de normale dingen die in het huis gebeuren gewoon door.
Het is leuk om te zien en om mee te doen aan de dingen die in en rondom het huis gebeuren.

umahuis.jpg (24623 bytes)      umahuisa.jpg (38113 bytes)      umahuisb.jpg (34619 bytes)


Het huis staat op houten palen waar tussen door de varkens en de kippen zich bewegen, waar je verder totaal geen last van hebt.
Rondom het huis is het kaal en aan de voorkant is een groot gedeelte dat bestemd is voor de varkens. Er staat ook een kleine kraal waar als dat nodig is de varkens in worden opgesloten.
Rechts daarvan staat een kleiner huisje en dat is bestemd voor de medicijnman (leuke, vriendelijke man).

siberutmedicijnmanhuis.jpg (35383 bytes)


Deze dag wordt rustig we laten de omgeving op ons inwerken.
Je moet wel bedenken dat als je een grote boodschap even verder in de jungle moet doen je ook op de varkens moet letten, ze smullen ervan.
Uiteraard wordt er gebaad in de zijrivier en de grap is als je daar geweest bent en weer terug in het huis je weer even modderig bent als daarvoor.
Vandaag wordt er jacht gemaakt op larven(5 a 7 cm lang, 2 a 3 cm dik, kleur wit), daar wij al weten wat daar mee bedoeld wordt en dat ze ook opgegeten worden levend en al, wat voor deze mensen een delicatesse is.

medicijnmanvr.jpg (46402 bytes)

Met de medicijnman en zijn vrouw(ze is een schatje en een dondersteen en bezit veel humor) en aanhang lopen wij door de jungle, op zoek naar geschikte bomen waar de larven in zouden kunnen zitten.  Het regent voordurend.
Er worden een aantal gekeurd en omgehakt, daarna gespleten en bij de meeste worden er larven gevonden en verzameld dan wel gelijktijdig genuttigd, en op de vraag of wij ook een hapje lusten, bedanken we vriendelijk beslist.

 

Dit is pagina 25

...... ...... ...... ......