Welkom op pagina 6


Lopende langs de oever van de rivier, zien wij enkele houten hutten op palen die een zeer eenvoudige indruk maken. Nog even een brug over en een steile trap naar beneden en wij zijn weer op het beginpunt.

De volgende dag een rustige dag.
De avond voor ons vertrek gaan wij ons tegoed doen aan een heerlijke maaltijd waarbij er op Japanse manier om de tafel zittend heerlijk gegeten wordt, met de nodige gesprekstof over de afgelopen dagen.
Zoals gewoonlijk gebruik ik veel sambal bij het eten wat keer op keer verwonderde blikken oplevert.
Ikzelf vind het lekker en met de gedachte dat de muggen er niet van houden, en het lichaam beter tegen de hitte bestand is, werkt deze strategie de gehele vakantie. Ik heb geen last van de muskieten gehad.

 etenabukitlawang.jpg (23011 bytes)      rustigeten.jpg (37436 bytes)

Na een heerlijke nachtrust en ontbijt s Morgens nemen wij de rugzak op de rug en lopen over het pad langs de rivier naar de plek waar een busje ons naar een ander gedeelte van Sumatra zal brengen.

Berastagi wordt de eerst volgende bestemming.
De waterflessen worden nog voor het vertrek gekocht, en daar gaan we.
Het wordt een lange rit.
De rubberplantages die je tegenkomt en waar wij ook even stoppen om ze van dichtbij te bekijken, zijn goed aangelegd.
Het is leuk om te zien hoe de rubber in een kommetje druipt. Het leuke hier van is dat als de rubber tot vierkante balen verwerkt is, die vervolgens op de boot naar een ander land gaan. (Zelf heb ik balen rubber van grote zeeschepen gelost en ik kan zeggen dat het een vervelend karwei was.)
De gehele rit naar Berastagi gaat over een heuvellandschap, wat ontzettend mooie panorama's oplevert, met in de verte een meer dat steeds dichterbij komt naarmate de dag vordert.

onderwegberastagi.jpg (21302 bytes)      omgevingbberastagi.jpg (15693 bytes)

Dit is pagina 6

...... ...... ...... ......