Welkom op pagina 17

De losmen Yanty wordt het startpunt van allerlei activiteiten, waaronder een wandeltocht naar het dorpje Orahili en hilinawalo, steenspringen, megalithische cultuur, tulo tulo krijgsdansen.

omgevinganias.jpg (34746 bytes)


De wandelingen die naar en door de dorpjes voeren zijn ontzettend leuk en plezierig, mede door de spontaniteit van de mensen en vooral de kinderen, die natuurlijk om een pen vragen.
Op een van de stops bij een Winkel van Sinkel snoep gekocht en uitgedeeld. Leuk erg leuk.
De ouders van de kinderen genieten er zichtbaar van. Nou wij ook.
Overnachten in een van de dorpjes en met deze mensen omgaan is leuk. 

straatdorpjenias.jpg (36206 bytes)


De huizen staan in een rij links en rechts op een verhoogde heuvel om de vijanden buiten te houden, we logeren in het huis van de burgemeester. Het is een huis met een prachtige bouwstijl.
Na de drukte die onze aankomst teweeg heeft gebracht, keert de rust terug en kunnen wij ons vrijelijk door het dorp bewegen met hier en daar een praatjemaken.

meisjesnias.jpg (36779 bytes)      meisjenias.jpg (27787 bytes)


De volgende dag wordt de tulo tulo krijgsdans ter ere van ons (tegen betaling uiteraard). Wat aardig is, dat er op een gegeven moment een van de dorpelingen tijdens de voorstelling een vrij grote bos takken neergooit en daarmee wat consternatie teweegbrengt. Hij dacht zeker krijg de takken, zo zie je maar weer, waar uitdrukkingen vandaan komen. 

 

Dit is pagina 17

...... ...... ...... ......